Lekker vliegeren op het strand

Titassite

We zitten weer in het hoogseizoen van de vliegertijd. Wanneer je nu naar het strand gaat zul je weer talloze vliegers en kites de lucht in gaan en fanatieke hobbyisten de tijd van hun leven zien hebben. Wil je ook gaan vliegeren maar moet je nog een vlieger kopen? In deze post zullen we je een handje op weg helpen bij het uitzoeken van een goede vlieger.

Wil je gaan stunten of wil je power?

Je moet eerst uiteraard even beslissen welke vlieger je wilt hebben en wat je doel ermee is. Wil je bijvoorbeeld stunts en tricks uitvoeren dan kun je het beste een stuntvlieger kopen. Deze vliegers hebben een driehoekige vorm waardoor ze snel door de lucht kunnen scheren. Hierdoor kun je patronen in de lucht maken en als je geoefend bent zelfs meerdere vliegers achter elkaar hangen. 

Nu zijn de meeste vliegers echter geen stuntvliegers maar zogeheten matrasvliegers. Deze kites hebben geen driehoekige vorm maar meer een rechthoekige. Zo kunnen ze namelijk meer wind vangen en hierdoor wordt je vooruit getrokken door de wind. Je kunt er dus achter hangen, ook met een board of met een buggy. Matrasvliegers zijn meer geschikt voor de adrenaline junkies en stuntvlieger kun je beter kopen als je een verfijnde vliegeraar bent.

Wat je vliegerhobby ook is, je zult de komende maanden je kunnen uitleven.