Titassite
Image default
Recreation / Travel

Backpacken in Europa

Ik denk dat je als snel aan verre oorden zoals Thailand denkt wanneer ik het woord backpacken gebruik. Maar wist je dat verreweg de meeste reizigers die gaan backpacken helemaal niet naar een ver land gaan. Ze blijven vaak dicht bij huis en gaan een mooie trip maken in Europa.

Europa is namelijk één van de meest diverse gebieden van de wereld en je hebt nergens waar op zo’n klein gebied zoveel verschillende culturen samenkomen. Wil je een interessante reis maken en niet te veel geld uitgeven dan is het zeker een tip om te backpacken in Europa.

Maar aan wat voor een landen moet je dan denken? Je kunt eigenlijk alle kanten op. Wanneer je zin hebt in wat mooier weer kun je ervoor kiezen om de landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan Italië, Spanje en Frankrijk. Drie bijzonder mooie landen met een zeer kenmerkende cultuur. Je kun hier veel culturele attracties zien en daarbij toch de Westerse sfeer blijven proeven.

Maar ook kun je ervoor kiezen om een reis te maken naar het verre noorden. De Scandinavische landen hebben veel prachtige natuur te bieden en bijzonder open en hartelijke mensen. Huur een motor en ga Noorwegen in je eentje verkennen. Tentje mee, slapen in het woud, wat wil je nog meer. Wel moet je rekening houden met het feit dan Scandinavië een erg duur land is, dus neem wel je creditcard mee!

Wil je liever backpacken met en klein budget. Dan moet je in Oost-Europa wezen. Iedereen kent wel die scene uit de bekende film Europtrip waar een Amerikaanse student voor een dubbeltje een nacht kan overnachten in een vijf sterren hotel. Nu is het ook weer niet zo extreem, maar je kunt hier wel voor een fractie van het bedrag dat je in andere Europese landen kwijt ben een schitterende reis maken. Veel verborgen plekjes waar nog maar weinig backpackers zijn geweest.