Titassite
Image default
Recreation / Travel

Een hotel kiezen, waar let je op?

Iedereen kent het probleem wel als je een hotel wilt boeken. Te veel websites, teveel mooie plaatjes en die beoordelingen moet je die allemaal wel geloven? Het blijft altijd lastig om een hotel te vinden dat precies aan jouw wensen voldoet. Tenzij je er zelf bent geweest of iemand kent die er is geweest anders moet je toch uitgaan van de gegevens die je kan vinden op onder andere het internet. Gelukkig zijn er een paar manieren om erachter te komen of een hotel wel geschikt is.

Probeer recente foto’s te vinden van het hotel

Natuurlijk wil een hotel zich van de beste kan laten zien. Zo zul je op de website van het betreffende hotel vaak alleen mooie foto’s vinden. Vaak zijn het de foto’s van toen het hotel net was opgeleverd en alles nog in nieuwstaat was. Probeer dus recente foto’s van het betreffende hotel te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website Zoover. Deze website leent zich niet alleen om beoordelingen te plaatsten en te lezen maar mensen kunnen daar ook hun eigen foto’s uploaden. Zo zie je hoe een hotel er in werkelijkheid uitziet. Mocht jouw hotel hier niet bekend zijn kijk dan eens op de websites van verschillende vakantieaanbieders. Vaak staat daar naast foto’s ook informatie op over het bouwjaar van het hotel en eventuele renovaties. Mocht er niet veel fotomateriaal beschikbaar zijn over het hotel van jouw keuze ga dan eens de recensies lezen.

Zijn de recensies van het hotel betrouwbaar?

Het is natuurlijk lastig na te gaan of de recensies over een hotel betrouwbaar zijn. Over het algemeen kun je zeggen dat mensen met klachten vaker een bericht op beoordelingssites achterlaten dan mensen die tevreden zijn. Toch kun je tussen de regels door veel te weten komen over de werkelijke toestand van een hotel. Indien het overgrote deel zeer slecht schrijft over belangrijke zaken als hygiëne en eten dan kun je er wel vanuit gaan dat de toestand van het hotel niet al te best is. Wanneer mensen echter alleen klagen over niet heel veel keuze bij het ontbijtbuffet, het zwembadwater was te koud of het kamermeisje kon niet goed Engels dan heb je niet veel te vrezen. Als dat het ergste is wat bezoekers kunnen benoemen over het hotel dan is dat allemaal best te overzien toch? Meer informatie via onze blogwebsite toerisme-trends.nl