Titassite
Image default
Architecture

Een prefab aanbouw in diverse soorten uitvoeringen

Een prefab aanbouw is niets meer dan een aanbouw die van te voren in de fabriek wordt geproduceerd. Vervolgens worden deze onderdelen bij jou op locatie in elkaar gezet. En dat heeft tal van voordelen te bieden. Het grootste voordeel is dat de aanbouw snel en efficiënt kan worden geplaatst. Je merkt dus erg snel dat de bouwtijd en kosten worden verminderd. Er zijn verschillende soorten prefab aanbouwen beschikbaar. We lichten de belangrijkste drie voor je uit: 

1. Een aanbouw in een houtskelet uitvoering 

Een prefab aanbouw in een houtskelet uitvoering is een van de meest gewilde varianten. Waarom? Dit is een constructie die erg licht van gewicht is en het wordt gemaakt van frames en platen van hout. Deze manier van bouwen is duurzaam en energiezuinig en biedt enorm veel ontwerpmogelijkheden. Door de razendsnelle productie kan dit type aanbouw ook in een mum van tijd bij jou op locatie in elkaar worden gezet. Ook is er op het gebied van de afwerking van de aanbouw enorm veel mogelijk. 

2. Een aanbouw van beton 

Een iets sterkere variant is een prefab aanbouw van beton. Ook dit type aanbouw is erg duurzaam en het is gemaakt van geprefabriceerde betonnen panelen. Betonnen aanbouwen zijn bestand tegen brand, vocht en schimmel, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor een breed scala aan projecten. Uiteraard kan een bouwspecialist je daar alles over vertellen als je een keer contact opneemt. 

3. Een aanbouw van glas 

Daarnaast is ook een aanbouw van glas enorm in trek. Het is een elegante en moderne manier van bouwen en de aanbouw bestaat voor een erg groot deel uit glazen panelen. Glazen aanbouwen bieden veel lichtinval en een panoramisch uitzicht, maar zijn net even wat minder geschikt voor gebruik in koude klimaten. En dat is wel zo goed om te weten natuurlijk. 

https://maaktwonengroter.nl/aanbouw/prefab-aanbouw/