Titassite
Image default
Recreation / Travel

Een veganistische levensstijl; makkelijker dan je denkt!

Je hebt vast ook wel een vegetarische vriend of vriendin, maar een kennis die volledig vegan gaat is zeldzaam. Of toch niet? Het aantal mensen die er voor kiezen om een veganistische levensstijl aan te nemen zijn in stijgende lijn. De nummer één motivatie die je dan meestal hoort is dat ze dit doen tegen dierenleed. Maar ook hoor steeds vaker dat mensen er voor kiezen dierlijke producten te vermijden wegens gezondheidsredenen. En dit klinkt natuurlijk veel mensen goed in de oren, maar het winkelgedrag  aanpassen is veel moeilijker.

Toename van het aantal veganisten

De toename van het aantal mensen die een veganistische levensstijl toepassen zorgt er natuurlijk voor dat er steeds meer informatie te vinden is over hoe je deze levensstijl nu effectief implementeert. Zo stemmen supermarkten hun aanbod steeds meer af op mensen die biologisch en enkel natuurlijke producten willen kopen. Elke supermarkt heeft tegenwoordig wel één of ander aanbod aan vleesvervangers in de vorm van burgers, vegetarische beleg of andere creatieve gerechten. Zo heb je bij Delhaize in de folder van de week vaak mooie promoties binnen de vegetarische afdelingen waar je vleesvervangers vindt op basis van soja.

Jouw winkelgedrag aanpassen

Op de website van Albert Heijn kan je nu ook zelfs vele creatieve veganistische gerechten bekijken ondersteund met een duidelijke how-to video. Een eerste maal koken zonder dierlijke producten vergt namelijk een hele aanpassing als je dit niet gewend bent. Zo kan je op de website een recept terugvinden van vegan pannenkoeken. Dit recept is gemaakt zonder eieren en de gewone melk is vervangen door amandelmelk. In de Albert Heijn folder van deze week vind je de freshmix waar je verse groenten tegen uitzonderlijke kortingen kan aankopen. Er is dus niets dat je weerhoudt om lekker én veganistisch te koken!

 

https://www.folderbode.be/