Titassite
Image default
Recreation / Travel

Vakantie op de Balaeren

De Balearen liggen op zo’n 200 kilometer van het Spaanse vasteland en bestaan uit vele kleine eilanden. Mallorca, Ibiza en Menorca zijn de drie grootste. Alleen het kleinere Formentera is voor een groot deel onbewoond. De Balearen genieten van een subtropisch Middellandse Zee klimaat, de grootste aantrekkingskracht van deze boeiende eilandengroep. Dat zorgt voor een prachtige natuur met wisselende landschappen, heuvels, bossen en rotsen. De eilanden presenteren opvallend veel musea. Menorca toont ook belangrijke prehistorische vondsten. En dan is er nog het eiland Formentera met zijn rustige parelwitte zandstranden, goed aangelegde en onderhouden fiets- en wandelpaden en vuurtorens als mooie uitkijkposten. 

Beste resorts Mallorca

Ook aan verblijfsinfrastructuur is er op Mallora geen gebrek. Je vind op Mallorca de beste resorts met de hoogst mogelijke luxe en comfort. Gezonnen met (kleine) kinderen vinden er ongetwijfeld een resort dat aan al hun verwachtingen voldoet. De kamer in de meeste resorts beschikken over airco, een eigen badkamer en douche en aparte slaapkamers.

Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca is slechts 100 kilometer breed, maar is toch het grootste eiland van de Balearen. Mallorca heeft vele bezienswaardigheden dus het toerisme is er de belangrijkste inkomstenbron. Het eiland en vooral de hoofdstad Palma de Mallorca is een paradijs voor kunstenaars. Mallorca is ook een uitstekende vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en voor al diegene die van de ongerepte natuur houden. De plaatselijke kathedraal in gotische stijl en het Almundaina Paleis zijn andere blikvangers van Mallorca.

Bezienswaardigheden Menorca

Menorca wordt vooral bezocht door gezinnen met kinderen. Een bezoek aan Ciutadella, met Mahón de belangrijkste stad van het eiland, is zeker de moeite waard en één van de populairste bezienswaardigheden in Menorca. Ciutadella een echte wandelstad met vele prachtige binnenplaatsen en fonteinen. Er is ook de sfeervolle haven met een leuk aanbod van winkels, bars en restaurants. Andere blikvangers zijn de baai van Cala Galdana en Los Delfines, een waterpark groot en klein dol op zijn. 

Bezienswaardigheden Formentera

Ook Formentera heeft vele bezienswaardigheden. Far de la Mola is het hoogste punt van het Formentera. Boven op deze heuvel staat een vuurtoren en een monument ter ere van de Franse schrijver Jules Verne. Het prachtige natuurpark Ses Salines is een echte aanrader voor liefhebbers van rust en groen. Er groeit vooral zeegras dat het water natuurlijk filtert.

https://www.reisroutes.nl/