Titassite
Image default
Recreation / Travel

Veiliger rijden doe je zo!

De afgelopen twintig jaar is het aantal verkeersdoden onder automobilisten afgenomen. Het aantal omgekomen inzittenden van personenauto’s daalde tussen 1999 en 2019 met 60 procent, zo blijkt uit de analyses van het CBS. De verkeersveiligheid wordt door de jaren heen meer gestimuleerd door vele producten om de veiligheid te waarborgen.

Camera’s

Als bestuurder is het inzicht dankzij spiegels soms niet voldoende. Om meer beeld te krijgen van de omgeving zijn camera’s de juiste aanvulling. De camera is te verkrijgen per stuk, maar ook een gehele achteruitrijcamera set is verkrijgbaar. De draadloze achteruitrijcamera is gemakkelijk te plaatsen en geeft de bestuurder een bredere kijk op de weg.

Anti-condensspray

Een kleine aanschaf, maar zeker essentieel, is een anti-condensspray. De spray voorkomt beslagen ramen en zal het zicht op het verkeer hierdoor verbeteren. Het middel is gemakkelijk aan te brengen door enkel te sprayen op een raam waar de condens zich bevindt.

Telefoonhouder

Vele ongevallen vinden plaats door het gebruik van een telefoon gedurende het rijden. De kleine fout kan grote gevolgen met zich meebrengen. Navigeren in de auto wordt handsfree om de ongelukken te voorkomen.

Bandenspanning

Dat de banden in goede staat verkeren erg belangrijk om slippen of een platte band te voorkomen. Als het profiel van de banden is versleten, neemt het risico toe de controle te verliezen gedurende een regenbui. Als de auto geen bandenspanningsmeter bezit, wordt het aangeraden de luchtdruk regelmatig te controleren. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk een bandenspanningsmeter aan te schaffen.

Veiligheidskit

Een bestuurder weet nooit wanner er een band vervangen moet worden, een gevarendriehoek nodig is of de sneeuwschep uit de schuur gehaald moet worden om de auto uit te graven. Een bevoorraadde veiligheidskit zal een bestuurder, letterlijk en figuurlijk, uit de brand helpen. Zorg dat je de achterbak de nodige accessoires bezit, waaronder de standaard gereedschap om jezelf uit een noodgeval te helpen.

http://vanzwitserland.nl