Titassite
Image default
Recreation / Travel

Verzekerd op reis met Allianz

Als je op reis of op vakantie gaat komt daar meer bij kijken dan alleen het boeken van je vlucht en accommodatie en het inpakken van je koffer. Heb je al eens nagedacht over een reisverzekering? Misschien ga je kort weg en denk je dat je het niet nodig hebt. Of wellicht ga je wel langer weg, maar heb je er simpelweg niet bij stilgestaan. Verzekerd op reis gaan loont zeer de moeite. Want je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er iets vervelends gebeurt, maar als dat wel gebeurt is het fijn dat je er niet in je eentje voor opdraait.

 

Wat is er allemaal gedekt?

Een reisverzekering heeft een bredere dekking dan de meeste mensen beseffen. We kunnen onmogelijk iedere polis uitleggen in dit korte artikel, maar we benoemen in ieder geval wat vaak gedekt is en wat je ook graag gedekt wilt hebben. De dekking van schade en diefstal is meestal wel bekend. Maar ook specialistische medische zorg, zoals een gipsvlucht of vervoer in een ambulance wordt gedekt. Je zorgverzekering dekt dit doorgaans niet in het buitenland. Extra verblijfkosten door ongeluk of calamiteiten vallen ook binnen de dekking. En in het slechtste geval: als je in het buitenland overlijdt dekt de verzekering je vervoer naar huis, zodat je familie daar niet voor hoeft op te draaien.

 

Je kunt kiezen om met Allianz verzekerd op reis te gaan

De grootste aanbieder van reisverzekeringen ter wereld is het Duitse Allianz. Jaarlijks werken ze meer dan 22 miljoen dossiers af, dus ervaring hebben ze. Je kunt op allerlei sites informatie vinden over de verschillende verzekeringen en polissen van Allianz. Je komt natuurlijk ook veel reclame en verkooppraatjes tegen. Je kunt daarom ook juist kijken op deze site. Hier zie je reviews en beoordelingen van klanten en gebruikers van Allianz. Zo zie je wat mensen zelf hebben ervaren in hun contact met Allianz. En je kunt natuurlijk ook kijken wat mensen zeggen over andere reisverzekeringsmaatschappijen, zodat je een goed overzicht hebt.

 

Een verstandige keus

Een reisverzekering is geen dure onderneming. Voor een kortlopende verzekering betaal je eenmalig een bedrag en ben je gedekt op je reis. Een doorlopende verzekering betaal je maandelijks een lagere premie voor, dan ben je altijd verzekerd op reis. En zeg nou eerlijk, die paar euro premie vallen behoorlijk in het niet bij het kopen van een nieuwe telefoon of camera, of medische kosten. Met de juiste verzekering ga je verzekerd van een goed gevoel op reis, zonder je druk te maken.